Заліщицький відділ Чортківської філії Тернопільського ОЦЗ

12  лютого   2024  року в  Заліщицький  відділ Чортківської  філії Тернопільського обласного центру зайнятості  на  груповий профінформаційний  семінар для учнівської молоді  завітали учні 9-го класу  Заліщицької  спеціалізованої  школи І-ІІІ ст. ім. О.Маковея.

Психолог   Андрусик Людмила  наголосила на тому, що  зараз проходить стрімкий розвиток техніки і технології – це зумовлює суттєві зміни в організації виробництва товарів, надання послуг та ін. Одні професії зникають, інші – з”являються, ринок праці  змінюється. Тому потрібно бути постійно поінформованим, щодо професій, щоб досягти високих професійних цілей.

ХОЧУ  МОЖУ  ТРЕБА  формула правильного вибору професії.

Хочу – це все, мені подобається, до чого лежить душа.

Можу – це все, що мені за здібностями.

Треба – це все, що потрібно для суспільства, що користується попитом на ринку праці.  Співвідношення між «хочу» і «можу» – у ваших руках. Якщо у людини є мрія і вона твердо йде до своєї мети, вона обов’язково її досягне. Але для цього потрібно розібратися в собі, дізнатися свої  слабкі та сильні сторони, свої недоліки та здібності. 

Людмила Андрусик ознайомила учнів з послугами служби зайнятості з профорієнтації, представила Платформу для онлайн профорієнтаційного консультування «Моя професія: Консультаційна мережа».

Кожна людина народжується з певними здібностями, схильностями до певного виду професійної діяльності. Значення інтересів у житті людини велике. Для того, щоб знайти відповідь на питання:  Що мене цікавить найбільше?, провели з учнями диференційно-діагностичний опитувальник Климова.  

Всі учасники поповнили  багаж своїх знань,  для того щоб зробити правильний вибір професії у майбутньому. Існує така думка: немає безталанних людей, є люди, котрі займаються не своєю працею.