ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ОПРИЛЮДНЕННЯ ПРОЕКТІВ РЕГУЛЯТОРНИХ АКТІВ – ПРОЕКТІВ РІШЕНЬ ЗАЛІЩИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Проекти регуляторних актів – проекти рішеньЗаліщицької міської ради провстановлення ставок місцевих податків і зборів  на 2024 рік, а саме: «Про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку на 2024 рік»; «Про встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на 2024 рік»; «Про встановлення ставок єдиного податку для фізичних осіб-підприємців на території Заліщицької міської ради на 2024 рік»; «Про встановлення на території міста Заліщики ставки транспортного податку на 2020 рік»; «Про встановлення місцевих зборів на території Заліщицької міської ради на 2024 рік»; «Про встановлення на території Заліщицької міської ради ставки транспортного податку на 2024 рік».

Розробник проекту – постійна комісія міської ради з питань фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку Заліщицької міської ради.

Проекти рішень розроблені з метою визначення переліку податків та зборів, що мають справлятися на території міста; встановлення відносин, що виникають у сфері справляння місцевих податків та зборів; встановлення розмірів ставок місцевих податків та зборів в межах визначених Податковим кодексом України із врахуванням потреб територіальної громади міста, здійснення планування та прогнозування надходжень від місцевих податків та зборів при формуванні міського бюджету.

Відповідно до вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних і юридичних осіб, їх об’єднань оприлюднюємо проекти рішень Заліщицької міської ради провстановлення ставок місцевих податків і зборів на 2024 рік та аналізи регуляторних впливів до них, а саме: «Про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку на 2024 рік»; «Про встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на 2024 рік»; «Про встановлення ставок єдиного податку для фізичних осіб-підприємців на території Заліщицької міської ради на 2024 рік»; «Про встановлення на території міста Заліщики ставки транспортного податку на 2020 рік»; «Про встановлення місцевих зборів на території Заліщицької міської ради на 2024 рік»; «Про встановлення на території Заліщицької міської ради ставки транспортного податку на 2024 рік» (далі – про встановлення ставок місцевих податків і зборів на 2024 рік), розроблені комісією з питань фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку.

Основною метою регуляторного акту є встановлення чітких та прийнятних ставок місцевих податків і зборів та наповнення місцевого бюджету на 2024 рік.

Проекти регуляторних актів – проекти рішень разом із аналізом регуляторного впливу будуть оприлюднені на офіційному сайті Заліщицької міської ради www.zalrada.gov.ua в мережі Інтернет, не пізніше п’яти робочих днів з дня оприлюднення цього повідомлення в розділі “Документи міської ради. Регуляторна політика”.

Із текстом проектів рішень про встановлення ставок місцевих податків і зборів на 2024 рік та аналізом їх регуляторного впливу можна ознайомитись в Заліщицькій міській раді та на офіційному сайті Заліщицької міської ради www.zalrada.gov.ua в розділі “Документи міської ради. Регуляторна політика”

Зауваження та пропозиції у письмовій формі приймаються протягом місяця з дня опублікування проектів регуляторних актів за адресою: вул. С.Бандери, 15 Б, м. Заліщики, Тернопільська область, 48601 або на нашу електронну пошту e–mail: 04058396@mail.gov.ua