Офіційне працевлаштування – обов’язок роботодавця!

Кожен громадянин має право на належні, безпечні і здорові умови праці, на заробітну плату, не нижчу від визначеної законом. Незважаючи на численні звернення і роз’яснення та вимоги чинного трудового законодавства, виплата «тіньової» заробітної плати та нелегальне використання праці найманих працівників стали, на жаль, серйозною проблемою. Спілкування з роботодавцями та найманими працівниками ще раз підтвердило необхідність проведення роз’яснювальної роботи стосовно детінізації зайнятості населення. Основними мотивами, що змушують працівника погоджуватись на неофіційне працевлаштування, є бажання отримати більший розмір заробітної плати. Але виплата зарплати в «конверті» позбавляє найманого працівника соціальних виплат та гарантій, а відповідно права на пенсію за віком, права на відпустку, на оплату лікарняних та допомоги по безробіттю, права на охорону праці, вихідної допомоги банківських кредитів.

Комісія з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення Заліщицької міської ради в черговий раз закликає роботодавців дотримуватись вимог трудового законодавства та легалізувати трудові відносини зі своїми працівниками у найкоротший термін. Працівник не може бути допущений до роботи без укладання трудового договору. Подбайте про своїх робітників та їх майбутнє!

Легальні трудові відносини і сплата податків – це запорука сильної та заможної громади. Пам’ятайте, що нелегальна заробітна плата – це невідремонтовані дороги, недобудовані школи, холодні лікарні, неосвітлені вулиці міста і сіл.