Акцизний податок – джерело наповнення місцевого бюджету!

Одним із джерел наповнення бюджету Заліщицької міської громади є акцизний податок. Цей податок становить 5% від вартості реалізованих в роздріб алкогольних напоїв, пива, тютюнових виробів, тютюну та його промислових замінників. Таким чином, на кожну пляшку алкогольного напою, пива та кожну пачку цигарок вже включено 5% акцизного податку, який продавець зобов’язаний перерахувати до місцевого бюджету.
На території Заліщицької міської громади 46 суб’єктів підприємницької діяльності здійснюють роздрібну торгівлю підакцизними товарами.
Спостерігається незначне надходження акцизного податку до місцевого бюджету через низький рівень свідомості деяких суб’єктів господарювання, які не видають фіскальні чеки за продаж алкоголю та тютюнових виробів, а покупці не вимагають його при купівлі даного товару. Адже фіскальний чек є запорукою сплати податку та підтвердженням того, що 5% від Вашої покупки підприємець перерахує до місцевого бюджету. Ваші кошти надійдуть до бюджету громади та будуть витрачені за призначенням. Наша громада отримає додаткові гроші на покращення соціальної сфери та ремонту доріг.
Це означає, що життя кожного жителя нашої громади стане зручнішим та комфортнішим. Ваші діти будуть вдячні вам за нові ігрові та спортивні майданчики, Ваші батьки подякують вам за комфортне облаштування парків та скверів.