456

До уваги керівників сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств

Питання утилізації небезпечних відходів є надзвичайно важливим для розвитку сталого та екологічно свідомого сільського господарства. Наразі для держави актуальним є збільшення обсягів збору та забезпечення належної переробки тари з-під засобів захисту рослин (надалі — ЗЗР), вдосконалення логістичних маршрутів для оптимізації процесу збору, налагодження комунікації між усіма суб’єктами, а також підвищення ефективності поводження з такою тарою, що відноситься до небезпечних відходів. 3 цією метою провідні світові виробники ЗЗР об’єдналися на платформі Європейської Бізнес Асоціації та запустили пілотний проєкт „Aгpo Варта” (надалі – „Aгpo Варта”), метою якого є запровадження культури відповідального поводження з використаною тарою з-під засобів захисту рослин. Так, компаніями-засновниками „Aгpo Варти” є наступні виробники та імпортери ЗЗР: ТОВ „АДАМА УKPAÏHA”, ТОВ „БАСФ T.O.B”, ТОВ „БАЙЄР”, ТОВ „ФМС УKPAÏHA”, ТОВ „НУФАРМ УKPAÏHA”, ТОВ „САММIT-АГРО ЮКРЕЙН”, ТОВ „СИНГЕНТА”, ТОВ „ЮПЛ УKPAÏHA”.                                                                                 Даний Проєкт отримав дозвіл Антимонопольного комітету України на узгоджені дії (Рішення № 562-p від 28 серпня 2020 року), а також офіційну підтримку Міністерства економіки України, Міністерства aгpapнoï політики та продовольства України та Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів України. В рамках Проєкту за результатами тендеру були відібрані компанії, що мають ліцензію Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України на поводження з небезпечними відходами, які відповідають екологічним та технічним вимогам щодо процесів переробки та утилізації тари з-під ЗЗР. А також впроваджено електронну платформу, за допомогою якої можна подавати заявки на збір та переробку тари з-під ЗЗР в онлайн форматі (http://agrovarta.org/).

Нижчезазначені компанії безкоштовно для кінцевих користувачів забезпечать повний цикл поводження з тарою з-під ЗЗР компаній-учасників проєкту (збирання, перевезення, переробку та утилізацію). ТОВ „Утільвторпром” +38 (095) 132-33-11 +38 (096) 132-33-11 +38 (068) 130-11-33 +38 (095) 130-11-33 65000, місто Одеса, вулиця Сонячна, 5 utilvtorprom@gmail.com  ТОВ „НВК „Укрекопром» 65091, м. Одеса, вул. Комітетська, 14a Тел.: +380487148667, +38 (044) 227-84-83 E-mail: office@ueco.com.ua

Уci заходи в рамках Проєкту, в тому числі загальна координація та комунікація учасників Проєкту здійснюсться відповідно до укладених угод, а взаємодія ycix сторін Проєкту реалізується через онлайн платформу.

Для отримання детальнішої інформацію щодо реалізації Проєкту, Ви можете зв’язатися з контактною особою від Європейської Бізнес Асоціації — Марина Шимкус, Координатором Підкомітету Асоціації: e-mail: Maryna.Shymkus@eba.соm.ua , meл.: (067) 400-90-16.