abb5eddf56791dbfe1b8e92b7829e99e433e3646

ЗАЛІЩИЦЬКА МІСЬКА РАДА

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Восьме скликання, восьма сесія

Р І Ш Е Н Н Я

 

09 червня 2021 року                       м. Заліщики                             № 1242

 

Про звернення депутатів Заліщицької міської ради

восьмого скликання до Президента України,

Прем’єр-міністра України та голови Верховної ради України

щодо скасування постанови НКРЕКП про підвищення тарифів на електроенергію

 

Розглянувши звернення депутатів Заліщицької міської ради восьмого скликання до Президента України Володимира Зеленського, прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова щодо скасування постанови НКРЕКП про підвищення тарифів на електроенергію, керуючись статтями 26, 49 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  статтею 13 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», міська  рада

ВИРІШИЛА:

  1. Прийняти звернення депутатів Заліщицької міської ради восьмого скликання до Президента України, Верховної ради України та Прем’єр-міністра України щодо скасування постанови НКРЕКП про підвищення тарифів на електроенергію.
  2. Звернення надіслати до Президента України, Верховної ради України та Прем’єр-міністра України щодо скасування постанови НКРЕКП про підвищення тарифів на електроенергію згідно з додатком.

3.Опублікувати рішення і текст звернення на офіційному сайті Заліщицької міської ради.

  1. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, побутового, торговельного обслуговування, підприємництва.

 

 

Заліщицький міський  голова                                                             Іван ДРОЗД

 

Додаток

до рішення VІІІ сесії

Заліщицької міської ради

від  09.06.2021р. № 1242

 

ЗВЕРЕНЕННЯ

депутатів Заліщицької міської ради восьмого скликання до Президента України Володимира Зеленського, прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова щодо скасування постанови НКРЕКП про підвищення тарифів на електроенергію

 

Ми, депутати Заліщицької міської ради що представляють інтереси багатотисячної громади, вкрай стурбовані ситуацією щодо чергового необґрунтованого підвищення цін на енергоносії для населення. В умовах пандемії коронавірусної інфекції та тривалих карантинних обмежень, зростання рівня безробіття, падіння економічних показників в усіх сферах життєдіяльності, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (далі – НКРЕКП), піднявши тарифи на житлово-комунальні послуги, змусила мільйони українців опинитися на межі виживання. Як депутати Заліщицької територіальної громади не можемо стояти осторонь гострих проблем, які хвилюють наших виборців.

В  нашій територіальній громаді є три села: Винятинці, Голігради, Новосілка, де відсутні  на сьогодні  газові мережі та система постачання природнім газом. Більшість населення, пенсіонери, одинокі громадяни, малозабезпечені та багатодітні сім’ї, люди похилого віку, родини з низьким рівнем доходів, які  використовують для опалення своїх осель електричну енергію.  Також численна кількість населення нашої громади, для зменшення споживання природного газу, переходять на електричне опалення.

З 1 січня 2021 року припинили діяти знижені тарифи на електроенергію, зокрема пільговий тариф на обсяги споживання до 100 кВт·год. Постановою Кабінету Міністрів України від 28.12. 2020 № 1325  встановлено для всіх  побутових споживачів фіксовану ціну на електричну енергію з 1 січня 2021 року – 1.68 грн. (з ПДВ)  за 1 кВт·год.

Тобто, рішенням Кабінету Міністрів України було скасовано пільговий тариф на електроенергію у розмірі 0,9 грн за 1 кВт.год, що діяв для населення за перші 100 кВт.год на місяць та  скасовані і 3000 кВт.год, які рахувалися за пільговим тарифом на електро опалення. Багатодітні родини, електроенергія для яких раніше обраховувалась незалежно від обсягів споживання по 90 копійок, також будуть сплачувати за фіксованою ціною 1,68 грн.

Враховуючи вище зазначене, висловлюємо категоричний протест проти зростання у 2021 році цін на  електроенергію і вимагаємо від Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, НКРЕКП:

  • скасувати підвищення тарифів на електроенергію у 2021 році;
  • передбачити додаткові заходи за рахунок коштів державного бюджету для  соціального захисту громадян.

Прийнято на засіданні

восьмої сесії Заліщицької міської ради

восьмого скликання 09.06.2021