10 липня 2020 року у Заліщицькій міській раді відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Заліщицької міської ради, на якому були розглянуті дві електронні петиції:

  1. «Захист безпритульних тварин»;
  2. «Правила утримання і догляду за домашніми тваринами у м. Заліщики».

В обговорені вищезазначених петицій взяли участь:

  • Ірина Галько – жителька м. Заліщики, автор першої петиції;
  • Анастасія Плащинська – представник волонтерської групи «Допомога безпритульним тваринам м. Заліщики»;
  • Степан Навольський – голова Заліщицької районної громадської організації «Спілка учасників Антитерористичної операції «Дністровський Вал».

За результатами обговорення було вирішено:

  1. Виконавчому комітету Заліщицької міської ради здійснювати просвітницьку роботу серед населення м. Заліщики з метою інформуваннящодо гуманного ставлення до тварин шляхом розміщення публікацій та дописів з ЗМІ, а також на офіційному сайті Заліщицької міської ради.
  2. Рекомендувати сесії Заліщицької міської ради розробити та подати на затвердження«Положення про правила утримання та догляду за домашніми тваринами м. Заліщики».
  3. Звернутися до сесії Заліщицької міської ради щодо виділення коштів відповідно до діючої програми «Регулювання чисельності безпритульних тварин в м. Заліщики на 2018-2020 роки» для здійснення заходів зі стерилізації безпритульних собак м. Заліщики.
  4. Звернутися до священнослужителів м. Заліщики та НПП «Дністровський каньйон» щодо проведення серед населення еколого-просвітницької роботи з вищезазначеного питання.
  5. Звернутися до Заліщицької районної ради з проханням розробити та затвердити програму «Регулювання чисельності безпритульних тварин в населених пунктах» та надати свої рекомендації селищній та сільським радам Заліщицького району  щодо впровадження зазначеної Програми, а також розробити та затвердити власне «Положення про правила утримання та догляду за домашніми тваринами».