Сьогодні відбулася робоча зустріч представників поліції з головами Заліщицької та Товстенської територіальних громад.

В межах зустрічі мова велася про реалізацію проєкту «Безпечна громада». Учасники зустрічі розповіли про уже наявні на території громад системи відеоспостереження, їх переваги та недоліки, та акцентували увагу на необхідності подальшого удосконалення і розвитку.

Представники Головного управління Національної поліції в Тернопільській області розповіли про світовий досвід використання систем відеоспостереження для створення безпечного та комфортного простору і для мешканців, і для туристів чи інших гостей регіону, а також презентували роботу камер для визначення номерних знаків та спільно з головами громад визначили локації.

«Безпека є основним і універсальним правом кожної людини. Вона є важливою для добробуту жителів та соціально-економічного розвитку громад. Безпечне середовище – необхідна умова для забезпечення якості життя, створення міцних соціальних зв’язків, культурної спадщини та навіть сімейних відносин. Надзвичайно важливо, що в цей складний час Уряд України докладає значних зусиль для вирішення цього питання в рамках Національної концепції «Безпечна громада».- зазначив міський голова Іван Дрозд