Заліщицька громада серед цьогорічних переможців Interreg NEXT Poland – Ukraine

Іnterreg NEXT Польща – Україна – одна з програм транскордонного співробітництва, метою якої є підтримка процесів сусідства та розвитку на прикордонні, зокрема українсько-польському. Основні пріоритети програми це навколишнє середовище, здоров’я, туризм, співпраця, кордони та доступність. У нещодавньому офіційному повідомленні про результати конкурсу Моніторинговий комітет Програми відмітив, що для фінансування було схвалено проєкти, які насамперед покращать якість природного середовища в прикордонній зоні між двома країнами. Довкілля було фокусом проєктів, поданих Заліщицькою міською радою та партнерами з Польщі, які будуть реалізовані найближчим часом. Метою даних проєктів є розробка, втілення та популяризація заходів у сфері зміни клімату, захисту навколишнього середовища, збереження біорізноманіття та розвитку екологічної інфраструктури. Обидва проєкти стосуватимуться будівництва очисних споруд у місті Заліщики та у польському місті Ярослав.

Загальний бюджет проєкту 2 497 720,53 євро , з яких 1 202 931,13 Євро – бюджет нашого проєкту.

В рамках даного проєкту будуть побудовані очисні споруди, що забезпечать високий рівень очистки стічних вод міста Заліщики, що в свою чергу призведе до збереження річки Дністер та поліпшення її екологічного стану. Також будуть проводитися транскордонні форуми, прес-конференції, тренінги, організація транскордонних заходів для учасників з України та Польщі та ряд інших цікавих активностей.

Реалізація даних проєктів дасть змогу залучити до співпраці ряд публічних інституцій, громадськість різних вікових та професійних категорій, отримати не лише короткотермінові бенефіти у формі реалізованих ініціатив та заходів, але й перспективні майбутні результати у сфері збереження та захисту довкілля.

Сьогодні, 24 травня 2024 року, відбулася перша робоча зустріч з польськими партнерами щодо реалізації даного проєкту.

Щиро дякуємо за співпрацю нашим партнерам!