Повідомлення про намір встановлення тарифу на збирання та перевезення змішаних побутових відходів на території Заліщицької міської територіальної громади Чортківського району Тернопільської області

На виконання наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018 року №130 «Про затвердження Порядку інформування споживачів про намір зміни  цін/тарифів на комунальні послуги  з обґрунтуванням такої необхідності», товариство з обмеженою відповідальністю «АЛЬТФАТЕР ЧЕРНІВЦІ» доводить до відома споживачів намір встановити тарифи на збирання та перевезення змішаних побутових  відходів на території Заліщицької міської територіальної громади Чортківського району Тернопільської області для всіх категорій споживачів.

Розрахунок тарифів здійснено у відповідності з «Порядком формування середньозваженого тарифу на послугу з управління побутовими відходами, а також тарифів на збирання, перевезення ,відновлення та видалення побутових відходів » затвердженим Постановою КМ України від 26.09.2023 р. № 1030 .

Рішенням виконавчого комітету Заліщицької міської ради від 30.06.2022 року №75 були встановлені тарифи на послуги з перевезення твердих побутових відходів, які надає ТОВ «АЛЬТФАТЕР ЧЕРНІВЦІ» лише на території міста Заліщики. У зв’язку з децентралізацією, утворенням Заліщицької територіальної громади, проведенням нового конкурсу з визначення суб’єкта господарювання на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів за результатами якого ТОВ «АЛЬТФАТЕР ЧЕРНІВЦІ» визнано переможцем конкурсу та виконавцем послуг із збирання та перевезення побутових відходів на підставі рішення виконавчого комітету від 06.03.2024 №35 «Про визначення виконавця послуг на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів на території Заліщицької міської територіальної громади Чортківського району Тернопільської області».

На підставі п.34 Порядку проведення конкурсу на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 серпня 2023 р. № 918 виникла необхідність у встановленні тарифів на збирання та перевезення змішаних побутових  відходів товариством з обмеженою відповідальністю «АЛЬТФАТЕР ЧЕРНІВЦІ» вже на території усієї Заліщицької міської територіальної громади Чортківського району Тернопільської області.

Відповідно до проведених розрахунків, розміри планових тарифів на послуги з збирання та перевезення змішаних побутових  відходів на території Заліщицької міської територіальної громади Чортківського району Тернопільської області залишаються незмінними (перерозподіл за статтями витрат) і пропонується встановити в такому розмірі:

– 250,00 грн. за 1 куб. м. без ПДВ для всіх категорій споживачів;

– 300,00 грн. за 1 куб. м. з ПДВ для всіх категорій споживачів.

Плата на 1 мешканця в місяць, з ПДВ:

– багатоповерхові будинки – 35,00 грн.;

– будинки приватного сектора – 40,00 грн.

Плата за абонентське обслуговування в місяць, з ПДВ на 1-го абонента – 3,00 грн.

Послуга зі збирання та перевезення твердих побутових відходів  надаватиметься:

  • для населення – згідно з маршрутними графіками вивезення
  • для юридичних осіб – згідно договорів на обслуговування і згідно з маршрутними графіками.

Загальний розмір тарифу та структура тарифу на операції зі збирання, перевезення змішаних побутових відходів

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються протягом 7 календарних днів з дня повідомлення споживачів про намір встановити тарифи на електронну адресу ua.chernivtsi.all.groups@veolia.com або фактичну адресу: 58010, м.Чернівці, вул.Героїв Майдану, 116. Телефон 050-33-80-322.