Засідання адміністративної комісії

16 лютого 2024 року відбулося чергове засідання адміністративної комісії при міській раді. Членами комісії притягнуто до адміністративної відповідальності осіб за порушення правил благоустрою та за порушення продажу алкогольних напоїв алкоголю та тютюнових виробів неповнолітнім особам.

Комісія звертається до громадян громади про необхідність прибрати на прилеглій території будівельні матеріали, сміття.

З метою зосередження уваги громадськості на проблему продажу алкоголю та тютюнових виробів неповнолітнім, посилення відповідальності за втягування дітей та молоді до вживання алкоголю і тютюну, комісія в черговий раз звертається до громадян громади про те, що законодавством України заборонено продаж алкогольних напоїв і тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років (стаття 15-3 Закону України «Про державне регулювання виробництва, обігу спирту етилового, плодового і коньячного, алкогольних напоїв і тютюнових виробів») і є злочином, за який особа повинна бути притягнута до відповідальності.

Легкий доступ до алкоголю – одна з причин, чому неповнолітні особи вживають алкогольні напої. Чим раніше людина починає вживати алкоголь, тим швидше відбувається руйнація її як особистості. Як наслідок, збільшується рівень злочинності в країні, знижується рівень здоров’я населення, працездатності, розвиваються психологічні і фізіологічні дефекти дитини й деградує суспільство в цілому.

Подбаємо разом про здорове майбутнє наших дітей!