Сьогодні – Міжнародний день боротьби з корупцією. Корупція руйнує добробут країн, консервуючи бідність, знищує демократію, зміцнюючи диктатуру, ігнорує справедливість на користь особистої наживи.

Корупція вражає основу демократичних інститутів через спотворення виборчих процесів, перекручення принципу верховенства закону і створення бюрократичних бар’єрів. Подолати корупцію можливо тільки завдяки консолідації всього суспільства та налагодження системи протидії.

Слід зазначити, що відділом по роботі з правоохоронними органами, запобігання і виявлення корупції Заліщицької міської ради з метою забезпечення суворого дотримання вимог чинного законодавства щодо запобігання корупції, на постійній основі, повною мірою проводяться профілактично-роз’яснювальні та перевірочні заходи серед працівників щодо запобігання та протидії корупції в Заліщицькій міській раді та її підвідомчих підприємствах, установах та організаціях.

Також, нагадуємо, відповідно до частини першої статті 53-1 Закону України «Про запобігання корупції» Заліщицька міська рада забезпечує умови для повідомлень про порушення вимог цього Закону. Отже, у випадку якщо хтось володіє інформацією про неправомірні дії або бездіяльність, факти корупції чи зловживання службовим становищем працівниками Заліщицької міської ради та її підвідомчих підприємств, установ та організацій повідомити можна про це наступним чином:

– на електронну адресу: zal.anticor@gmail.com

– засобами телефонного зв’язку за номером: (03554) 2-19-39

Зверніть увагу, повідомлення викривача про можливі факти корупційних правопорушень, є інформація, якщо така інформація:

1) містить фактичні дані, зокрема про обставини правопорушення, місце і час його вчинення, особу, яка вчинила правопорушення;

2) є достовірною, на переконання викривача;

3) стала відома викривачу у зв’язку з його трудовою, професійною, господарською, громадською, науковою діяльністю, проходженням служби чи навчання або участю у передбачених законодавством процедурах, які є обов’язковими для початку такої діяльності, проходження служби чи навчання.

Відповідно до Закону повідомлення про можливі факти корупційних правопорушень може бути здійснене викривачем без зазначення авторства (анонімно) (ч. 2 ст. 53-1 Закону) або із зазначенням авторства.

Повідомлення про корупцію може бути як письмовим, так і усним, поданим як окремою особою (індивідуальне), так і групою осіб (колективне).

Пам’ятаймо, корупція – це те явище, яке забирає у нас майбутнє, і ми маємо здолати цей виклик разом!

інформація Світлана Краснюк