Що таке Дія.Освіта та чому вона важлива в умовах війни

Дія. Цифрова освіта – це освітні серіали, що дозволяють українцям відкрити нові кар’єрні можливості та зробити перший крок до нової професії. З початком повномасштабного вторгнення багато людей втратили роботу або закрили свої бізнеси, і тепер їм доводиться починати все спочатку.

У рамках проєкту “Дія.Освіта” фахівці з сучасної освіти та практик розробили різноманітні освітні продукти, враховуючи новий європейський порядок навчання дорослих на 2021–2030 роки. Пріоритетними є професії, які мають попит на ринку праці. Серед найпопулярніших курсів, які доступні усім охочим:

  • мобільний фотограф;
  • бариста;
  • дизайнер інтер’єру;
  • барбер;
  • тестувальник.

Також тут можна опанувати професію плиточника, кравчині, ландшафтного дизайнера та інші. Після успішного завершення навчання кожен учасник отримує сертифікат, який можна додати до свого резюме.

Як обрати курс на “Дія. Освіта”?

Якщо ви самостійно не можете визначитися, який напрямок освіти обрати на освітній платформі, ви можете пройти спеціальний тест, за результатами якого сервіс створить для вас персональну траєкторію навчання. При генеруванні результату будуть враховані ваші навички й хобі.

Якщо ви маєте намір прокачати вже наявні у вас професійні навички, то ви можете скористатися фільтром курсів за професіями. “Дія.Освіта” має курси для вчителів, медичних працівників, військовослужбовців, бізнесменів.

Щоб стати учасником платформи “Дія.Освіта”, необхідно зареєструватися. Для цього можна перейти за посиланням на оновлену платформу та виконати вказані кроки реєстрації.

Процес реєстрації простий та займає всього кілька хвилин.

На оновленій платформі “Дія.Освіта” необхідно:

  1. Заповнити реєстраційну форму.
  2. Вказати особисті дані.
  3. Створити обліковий запис.
  4. Згенерувати власний освітній серіал.

Після успішної реєстрації учасник отримує особистий доступ до всіх освітніх продуктів на платформі “Дія.Освіта”. Він може обирати курси за своїми інтересами та потребами, вивчати нові предмети, розвивати навички або поглиблювати свої професійні знання.

“Дія.Освіта” не обмежується віковими рамками або освітнім рівнем. Вона відкрита для всіх, хто бажає навчатися та розвиватися. Окрім того, на цей час на платформі є сім освітніх серіалів на тему безбар’єрності — як-от наприклад цифрові можливості для людей з інвалідністю чи безбар’єрність на публічній службі. У розділі “Гайди” є важливі матеріали на соціальну тематику, приміром: як говорити з дітьми про війну, правила безпеки для порятунку життя чи онлайн-безпека для батьків.

Перелік серіалів, які під час війни мають особливо вагоме значення:
1. Освітні продукти для ВПО:
https://osvita.diia.gov.ua/catalog/appointment/for-ipds.
2. Освітні продукти для держслужбовців:
https://osvita.diia.gov.ua/catalog/appointment/for-civil-servants.
3. Профорієнтаційний тест: https://osvita.diia.gov.ua/career-quiz-start.