Сьогодні Україна вперше відзначає День Української Державності. Україна бореться за свою мову, культуру, кордони не 6 місяців, не 8 років, а цілі століття.

Саме на вшанування видатного державотворця Київського князя Володимира Великого у день Хрещення Київської Руси-України – 28 липня – встановлено День Української Державності.

Святкуючи його, ми засвідчуємо також і повагу до Тараса Шевченка, Миколи Костомарова, Володимира Антоновича, Михайла Драгоманова, Івана Франка, Лесі Українки, Михайла Грушевського, інших знаменних представників і представниць національної еліти і борців за державність та незалежність України.

Прагнення до свободи та самостійності є визначальною цінністю українців, що давала наснагу і сили залишатися собою в часи бездержавності.

День Української Державності нероздільно пов’язаний із розвитком війська та військовими тисячолітніми традиціями. Українці – захисники нашої державності – нащадки воїнів-русичів, козаків, січових стрільців, вояків УПА. Сучасні Збройні Сили України, стримуючи агресора – Російську Федерацію, захищаючи суверенітет і незалежність Української держави – доводять, що українці – народ-військо.

Ще далеко не всі вороженьки – як роса на сонці…

Але ми – козацького роду. А отже, нам точно усміхнеться доля.

https://fb.watch/ey3w0ecnDj/