novoe-logo14_14_300dpi-1024x1024

Міністерство соціальної політики України

Державна служба зайнятості

(Центральний апарат)

Тернопільський обласний центр зайнятості

Заліщицька районна філія

вул.Степана Бандери,43а  м.Заліщики,  48600; тел /факс. 2-22-82, тел..: 2-24-58, 2-10-70

e-mail: zalish_tr@dcz.gov.ua                         Код ЄДРПОУ  21130681

                                                            Відділу організаційної та

                                                                інформаційної роботи ОЦЗ

 

Проведення IX засідання діалогового майданчика з питань професійної орієнтації населення

    24 вересня 2021 року в приміщенні Заліщицької районної філії Тернопільського обласного центру зайнятості відбулось чергове

IX засідання діалогового майданчика з питань професійної орієнтації. Захід  проводився у двох форматах: офлайн та онлайн за допомогою сервісу ZOOM.

Засідання відбулось з метою підвищення ефективності профорієнтаційної роботи з населенням, удосконалення змісту, форм та методів її проведення,  покращення інформаційно-методичного забезпечення, вивчення, узагальнення та поширення кращого досвіду, створення банку матеріалів методичного та рекомендаційного характеру для роботи з різними категоріями та соціальними групами населення, координації співпраці з даного напрямку діяльності з соціальними партнерами. Були обговоренні питання створення передумов для створення  передумов для професійної самореалізації населення та запобігання безробіттю у нашому регіоні.  Провідний фахівець з    профорієнтації      Андрусик Л.В.  поінформувала всіх присутніх про профорієнтаційну роботу, яка проводиться фахівцями філії з клієнтами служби зайнятості, учнями,  батьками,  працівниками освіти та зайнятим населення.  Акцент ставився на те, що проведення діалогових майданчиків буде сприяти координації роботи з профорієнтації  населення шляхом взаємодії усіх учасників діалогу, удосконаленню  її інформаційного та методичного забезпечення. А також,  на впровадженні нової форми профорієнтаційної роботи  з клієнтами СЗ, щодо підвищення конкурентоспроможності та мобільності на ринку праці.  А саме, проведення профорієнтаційних заходів з підвищення цифрової грамотності.

Нагуляк  А.В. начальник  відділу Заліщицького бюро безоплатної правової допомоги. Розповів про правовий захист, права та обов’язки дорослого населення та учнів. Про подальшу співпрацю, для того щоб орієнтувати населення працювати в Україні.

Кожен член засідання діалогового майданчика висловив свою думку та пропозиції, щодо подальшої співпраці з даного напрямку роботи.  Учасники дали оцінку ефективності профорієнтаційних підходів та пошук способів їхнього покращення, подали пропозиції щодо шляхів покращення профорієнтаційної роботи з населенням. Захід  відбувся в позитивній  та дружній  атмосфері.

   Директор                                                                                              М. ГНАТИШИН

Вик. АндрусикЛВ

22458

img-1d4e820c47df1a3aa0bb9dca2e84d241-vimg-936d4cc784ac3c580d9715ad7b087512-v