Безпека міста – моя безпека

security-camera-clipart-transparent-3Інноваційною складовою  розвитку та безпеки міста, беззаперечно, є сучасна система відеоспостереження. Відеокамери встановлюються в загальнодоступних громадських місцях та ведуть безперервний запис і трансляцію всього, що відбувається.

Сьогодні в Заліщиках підключено 14 камер, які розміщено на вулицях, аварійно-небезпечних перехрестях , у місцях масового скупчення людей, у зонах відпочинку.

Камери встановлено у верхньому та нижньому парках, по вулиці С. Бандери на залізнодорожньому мості у двох напрямках руху (на Чернівці та на Тернопіль), на центральному майдані міста, поблизу синагоги, на привокзальній площі, по вулиці Залізнична неподалік кладовища, по вулиці Б.Хмельницького (район школи ім. Осипа Маковея), на в’їздах у місто зі сторони Тернополя, Чернівець та с.Добрівляни, біля костелу Святого Станіслава, на перехресті вулиць С. Бандери та С. Крушельницької.

83314432_2641871759201603_2385295291394818048_n

Застосування відеоспостереження в громадських місцях дозволяє фіксувати будь-які події. На відміну від людини, яка сприймає інформацію суб’єктивно, відображення відеоматеріалів є об’єктивним. Відеокамера фіксує подію так, як вона відбувалася. У зв’язку з цим відеозапис у подальшому можна використовувати як доказ, оскільки здійснення відеозйомки в конкретному місці буде засвідчувати факт, що подія дійсно мала місце, а також спростовувати чи підтверджувати причетність певної особи до конкретної ситуації. З часу встановлення відеокамер кількість актів вандалізму в Заліщиках різко зменшилася. Місто стало більш безпечним.

З 2018р.  мешканці та гості нашого міста мають доступ до  безкоштовного WІ-FІ. Відповідне обладнання було встановлено за сприяння Заліщицької міської ради Інтернет-провайдером «Гольфстрім». Бездротові точки доступу користуються великою популярністю серед заліщан. Саме тому їх встановлено в місцях, які найчастіше відвідують: у нижньому та верхньому парках, на центральному майдані, у сквері Соломії Крушельницької .
Wi-Fi  працює цілодобово. Якщо маршрутизатор виходить з ладу, його відразу ремонтують, оскільки за усіма точками бездротового доступу ведеться дистанційний моніторинг.
У подальшому міський голова Алла Василівна Квач планує розширення мережі відеоспостереження в місті, збільшення кількості відеокамер і точок безкоштовного Wi-Fi.